HemArtiklarSveriges enda halvledarmedia slår upp portarna

Sveriges enda halvledarmedia slår upp portarna

Idag lanseras Semi14 – Sveriges enda media dedikerad halvledarindustrin.

Gävle, Sverige, den 7 mars – Semi14, Sveriges enda dedikerade halvledarmedia lanseras för allmänheten. Bakom satsningen står chefredaktör Jacob Hugosson, tidigare känd från en roll med samma titel hos SweClockers under Geeks AB, samt Jonas Klar, med ett förflutet hos bland annat branschpublikationen EE Times. Tillsammans står de för över 30 års erfarenhet från halvledarvärlden.

Semi14 kommer verka för att bidra till en bättre förståelse för den allt viktigare halvledarindustrin bland både representanter för svensk industri såväl som vanliga konsumenter. Dagliga nyheter och periodiska större nedslag med syfte att belysa intressanta aspekter från halvledarvärlden, både globalt såväl som mer lokalt.

– Till vår lansering kan vi till exempel presentera en lite större artikel om EU:s halvledarsatsningar fram till år 2030, Chips Act, och vad den realistiskt kan tänkas uppnå. Vi har även innan skarp lansering producerat nyhetsartiklar med fokus på affärer och prognoser för att besökare redan från dag ett ska få en överblick om vad Semi14 kommer handla om, säger Jacob Hugosson, chefredaktör

Andra inslag som planeras är återkommande intervjuer och att erbjuda ledande röster inom branschen en plattform för insändare. Djupdykningar i komplexa ämnen så som arkitekturer och tillverkningstekniker är också målet, likaså regelrätta tester och recensioner av produkter och tjänster.

– Både Jacob och jag kommer ursprungligen från konsumentinriktad media, men vårt huvudsakliga intresse ligger numera i utveckling och affärer inom halvledarvärlden. Med Semi14 kan vi ta vårt intresse för produkttester till en ny publik och istället lyfta fram lösningar för professionellt bruk. Några av världens största bolag har redan meddelat intresse i projektet, då de saknat detta i Norden, säger Jonas Klar, ansvarig utgivare

Hugosson och Klar kommer stödjas av internationella branschveteraner och kännare i det redaktionella arbetet. Ambitionen är att Semi14 i förlängningen ska agera knutpunkt för det svenska halvledarintresset – vare sig besöket görs av privat eller professionell anledning.

Semi14 är tillgängligt för allmänheten med start idag, den 7 mars. Välkommen.

Pressmeddelanden
Pressmeddelandenhttps://semi14.se
Semi14 välkomnar och publicerar pressmeddelanden relevanta för de områden vi bevakar. Pressmeddelanden kureras och redigeras vid behov.
Relaterade artiklar
Annons

Läs också