Om Semi14

Historien om hur Sverige fick ett halvledarfokuserat media

Vad är Semi14?

Semi14 lanserades den 7 mars 2022 i syfte att utbilda svensk industri och allmänhet om halvledarindustrin.

Namnet Semi14 är en förkortning av engelskans Semiconductor, på svenska halvledare, och kisel som halvledare bygger på är det 14:e elementet i periodiska systemet.

Under mitten av 2000-talet började Jacob och Jonas som datorentusiaster och har under lång tid verkat som journalister på området. Därutöver har vi bred erfarenhet inom alltifrån att driva community till kommunikation, PR och global marknadsföring. Med åren har vår passion skiftat från att skruva datorer till att med iver följa allt som händer i branschen. Från var och hur halvledare tillverkas till att färdiga produkter når ut i händerna på slutkunder.

Semi14 är en reaktion på halvledarbristen som präglat det tidiga 2020-talet. Det blev tydligt i nyhetsrapporteringen från traditionell media att det saknades erfarenhet och kunskap på området. Halvledare, kretsar eller chip, är en viktig fråga som är här för att stanna och här behövs Semi14.

Vi är Semi14

Jacob Hugosson
Chefredaktör och medgrundare av Semi14. Datornörd som med åren utvecklat en fallenhet för halvledarbranschen. Har under 13 år skrivit för tidningar i print och online, hos vilka han verkat som alltifrån chefredaktör till community manager.
Jonas Klar
Ansvarig utgivare och medgrundare av Semi14. Började skruva med elektronik 20 år sedan och inledde skribentkarriären med att skriva om datorkomponenter år 2005. Har på senare år intresserat sig allt mer för affärerna och forskningen i halvledarbranschen.

Vårt erbjudande

Semi14 levererar dagligen nyheter om det senaste inom halvledarindustrin och ämnen kopplade till detta, om det så handlar om forskning, förvärv, investeringar eller insikter om försörjningsleden. Som ursprungliga datorentusiaster har vi sammantaget 30 års erfarenhet av produkttester, något som givetvis också förvaltas på Semi14. Här testar vi produkter relevanta för företags- och proffsanvändare, men även för entusiaster som helt enkelt finner industrin intressant – precis som vi gör.

Utöver nyheter och tester lovar vi djuplodande artiklar om de stora nedslagen i branschen, om det så handlar om företags strategiska omställningar och politiska beslut. På Semi14 får du även se gästinspel från starka röster i branschen, från forskare på universitet till internationella branschkollegor från entusiastsidan med insikter i försörjningsleden.

Juridisk information

Semi14 AB
Organisationsnummer: 559425-4038
Registrerad för F-skatt
Ansvarig utgivare/dataskyddsansvarig: Jonas Klar
Dataskyddspolicy