HemNyheterTillverkningInfineon ger sig ut på jakt efter bolag att förvärva

Infineon ger sig ut på jakt efter bolag att förvärva

Expansionsplanerna tar inte slut med den kommande fabriken, hälsar VD Joachim Hanebeck.

Infineon, ett av Europas största halvledarbolag, har vind i seglen till följd av att bolaget till stor del nischat sig mot fordonsbranschen där kretsbrist fortsatt råder. Tidigare under hösten rapporterade Semi14 om att bolaget har planer på att bygga en ny fabrik för 5 miljarder euro som ska husera ett tusental anställda i Dresden – men miljarderna tar inte slut där.

Till Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) säger bolagets VD Joachim Hanebeck att Infineon är på jakt efter passande bolag att förvärva. Prisklassen uppges vara ”upp till några miljarder euro” och bolag inom kraftelektronik, sensorer, mjukvara och artificiell intelligens (AI) uppges vara av speciellt intresse för Hanebecks Infineon.

På shoppinglistan står inga speciella bolag, men Infineon ser fortsatt stark efterfrågan inom kretsar till fordonsbranschen, både för kraftöverföring och avancerade system för förarassistans (ADAS). Därtill nämns förnybar energi, datacenter och internet of things (IOT) som områden som väntas gå starkt de kommande åren.

Ett eventuellt förvärv kommer heller inte nödvändigtvis vara av det större slaget. Hanebeck nämner i intervjun med FAZ att bolaget även överväger förvärv av startups med innovativa produkter och tjänster, ”som möjligen saknar tillräcklig finansiering”. Tidigare Infineon-förvärv inkluderar bland annat 2019 års uppköp av Cypress Semiconductor för 10 miljarder USD.

Huruvida Infineon får napp återstår att se, men bolaget ser i alla fall ut att få konkurrens om att vara hetaste arbetsgivare i Dresden-trakten när världens största kontraktstillverkare TSMC uppges överväga att etablera sig i regionen.

Jonas Klar
Jonas Klar
Ansvarig utgivare och medgrundare av Semi14. Började skruva med elektronik 20 år sedan och inledde skribentkarriären med att skriva om datorkomponenter år 2005. Har på senare år intresserat sig allt mer för affärerna och forskningen i halvledarbranschen.
Relaterade artiklar
Annons

Läs också